Zagotavlja Blogger.
8. dec. 2014

V soboto 6. decembra 2014 je v Ajdovščini potekala svečana podelitev najvišjih priznanj PZS za leto 2014.
Podelitve, ki je potekala v dvorani Prve slovenske vlade, je Planinska zveza Slovenije  pripravila v sodelovanju s Planinskim društvom Ajdovščina in Občino Ajdovščina. Podelitve so se udeležili številni  gostje. Kot slavnostni govornik je spregovoril alpinist Viki Grošelj. Najvišja priznanja PZS se podeljujejo enkrat letno, ter so velika čast in pohvala prejemnikom za njihovo dolgoletno in predano prostovoljno delo. Svečane listine PZS je letos prejelo enajst zaslužnih posameznikov, ki so dali bistven pečat planinstvu in planinski organizaciji. Spominske plakete pa je ob življenjskih jubilejih (65, 70, 75, 80 let) za uspešno delovanje in izjemne dosežke prejelo štirinajst planincev.

Spominsko plaketo za 70 letni življenjski jubilej, ter za dolgoletno in uspešno delo v gospodarskem odseku PD Dovje  - Mojstrana je prejel Janez Jamar.

PZS je podelila tudi tri dodatna priznanja, ki so pomembno prispevali k prepoznavnosti PZS in razvoju planinstva v Sloveniji.

Jure Žerjav – zlati častni znak PZS za vsestransko podporo k razvoju planinstva na območju Občine Kranjska Gora in velik osebni prispevek k ohranjanju planinske kulturne dediščine, še zlasti pri izgradnji, delovanju in uveljavitvi Slovenskega planinskega muzeja.

Dušica Kunaver – zlati častni znak PZS za življenjsko delo na področju planinstva ter za velik osebni prispevek k ohranjanju planinske in alpinistične dediščine ter zagotavljanju njene dostopnosti širši javnosti.

Uršula Ramšak – pohvala PZS za diplomsko nalogo z naslovom Planinarjenje in plezanje med osnovnošolskimi gluhimi in naglušnimi otroki v Sloveniji.

Vsem prejemnikom najvišjih priznanj za prostovoljno delo v PZS iskreno čestitam.

Predsednik PD Dovje – Mojstrana
Gregor Berce
 

 

0 komentarji:

Objavite komentar

Nujna obvestila

Pot Belca - Kepa je zaradi podora trenutno ZAPRTA