Zagotavlja Blogger.
1. maj 2015
PO ALPSKIH DOLINAH S KOLESOM IN PEŠ – IZ MOJSTRANE V KRMO, VRATA IN RADOVNO!
6. DAN ALPSKE KONVENCIJE (29. – 31. maj 2015)


Vljudno vabljeni na sklop prireditev ob Dnevu Alpske konvencije v Mojstrani, ko organiziramo vodene pohode in rekreativno kolesarjenje z bogatim spremljevalnim programom ter posvet. Pridružite se okolju prijaznemu doživljanju in spoznavanju naravnih in kulturnih posebnosti alpskih dolin!
 
V petek, 29. maja 2015, bo v Slovenskem planinskem muzeju v Mojstrani od 9.00 do 16.00 posvet na temo izzivov gorskih in obmejnih območij s predstavitvijo 5. Poročila o stanju Alp na temo demografskih sprememb, potekala pa bo tudi predstavitev možnosti izvedbe pilotnega projekta Planinske vasi v Sloveniji.
 
V soboto, 30. maja 2015, pripravljamo rekreativno kolesarjenje v Krmo, pohod do Pocarjeve domačije v dolini Radovne ali po poti Triglavske Bistrice v dolini Vrata z bogatim spremljevalnim programom pri Slovenskem planinskem muzeju od 10.00 do 16.30. Pohodniki in kolesarji se dobimo pred Slovenskim planinskim muzejem v Mojstrani ob 10.00. Kolesarji se nam lahko pridružite že na Jesenicah (odhod z železniške postaje ob 8.30) ali v Kranjski Gori (parkirišče pred TIC Kranjska Gora ob 9.00).
Pred Slovenskim planinskim muzejem v Mojstrani bodo različne predstavitve na stojnicah, nastop pihalnega orkestra in folklorne skupine. Za otroke bodo organizirane delavnice, obiskovalci se bodo lahko preizkusili na plezalnem stolpu in si ogledali uprizoritev reševalne akcije gorskih reševalcev Društva GRS Mojstrana.
 
Organiziran bo brezplačni avtobus iz Bohinja in z Bleda do Mojstrane z odhodi: ob 8.30 Bohinj Jezero, 8.40 Bohinjska Bistrica in 9.00 glavna postaja Bled. Povratek avtobusa iz Mojstrane nazaj na Bled in v Bohinj ob 16.30.
 
V nedeljo, 31. maja 2015 pa ste vljudno vabljeni še na planinski pohod na Dovško Babo. Zborno mesto je ob 8.00 pred Aljaževim hramom na Dovjem.
Dogajanje poteka v organizaciji Planinskega društva Dovje-Mojstrana, Občine Kranjska Gora, LTO Kranjska Gora, Triglavskega narodnega parka, Planinske zveze Slovenije, Slovenskega planinskega muzeja in Gornjesavskega muzeja Jesenice v sodelovanju z Ministrstvom za okolje in prostor ter Stalnim sekretariatom Alpske konvencije.
 
Dogodki so brezplačni.
V primeru slabega vremena bo program prilagojen.
Več informacij na spletnih straneh organizatorjev: www.planinskimuzej.si, www.tnp.si, www.pzs.si,
www.kranjska-gora.si, www.mop.gov.si, www.alpconv.org
 

 

0 komentarji:

Objavite komentar

Nujna obvestila

Pot Belca - Kepa je zaradi podora trenutno ZAPRTA